Servatech

SDG-wiel
ce
Foto boven : Hier ziet u de Nebulizer Agro geplaatst op de HINT in een smal pad. Hierbij is de lange spuitlans met de Nozzle geplaatst in de drukkamer precies boven de eerste ventilatieschacht. De zuivere vloeistof komt op de juiste temperatuur en druk naar binnen. Door verdamping en optimaal gebruik van de ventilatiecapaciteit is er een aanzienlijke besparing op het middel mogelijk. pic@servatechlocd2022
Foto boven : Weergave aan de binnenzijde. Vanuit de drukkamer ziet u de inkomende nevel verdampen in de ventilatiegang. De sterke luchtcirculatie zorgt voor gelijkmatige verdeling via de open vloer door de bovenliggende aardappels. pics@servatech.ds
Foto boven : H.I.N.T. zonder geplaatste Nebulizer Agro. Let op de Ergonomisch uitgekiende plaatsting van de duwboom. Deze is afneembaar en dient tevens als zwengel voor het ernaast geplaatste hoog/laag verstelmechanisme. Rechts hiervan de bediengreep van het voorover/achterover kantelmechanisme. Linksvoor aan het frame de geplaatste, maar eenvoudig afneembare Can-standaard met bevestigingsogen. Deze geeft een stabiele plek aan de Can tijdens de werking en het transport. De gehele constructie is R.V.S. Deze uitvoering heeft 4 lucht-loze Chemproof banden met handrem. Los op de voorgrond de Can-Base, waarop de Can met het middel onder een hoek komt te staan en zo de laatste druppel bereikbaar maakt. Pict2024@servatech-hint4wheeler.

    SluysTechniek heeft als innovatieve ontwerper van de Nebulizer Agro ook een transportmiddel voor deze machine vormgegeven. 

De H.I.N.T.

High Tech Nebulizer Transporter

Deze in R.V.S. uitgevoerde constructie maakt het mogelijk om met 1 persoon de gehele toepassing te realiseren.

Er zijn vele mogelijkheden om een compacte machine te transporteren. De pallet is daarvoor de meest gebruikte manier, maar voor de verplaatsing is er dan een palletkar of heftruck nodig. Beide zijn bij ons in gebruik en kennen voor en nadelen. We hebben gedurende vele proeven met allerlei transportmiddelen, ervaren dat de nadelen te groot zijn. De NebulizerAgro heeft een compacte afmeting en het zou niet juist zijn om een groot, log vervoermiddel te gebruiken. Daarbij heeft de ontwerper veel moeite gedaan om het gewicht van de machine te beperken tot 35 Kg. Te weinig om een heftruck te gebruiken, maar te veel om bv 10 meter geheel zonder risico te verplaatsen. Om bij de eigen aardappelschuur te komen zou het voldoende kunnen zijn om er een set wielen onder te maken, maar rolbaar is nog niet werkbaar. 

Sluys Techniek is specialist in het oplossen van technische vraagstukken, en heeft de opdracht gekregen om voor ‘haar’ Nebulizer Agro een gelijkwaardig duurzame en multifunctionele transportoplossing te construeren.

Het uitgangspunt voor de constructie was om voor de Nebulizer Agro een solide en mechanisch bedienbaar platform te maken. Eenvoudig door een enkel persoon te bedienen, en rijdbaar over afstanden zoals die vanuit een auto tot bij een aardappelschuur. Daarbij moet het platform geschikt zijn om over de gebruikelijke oneffenheden van een  boerenerf, een gewicht van 35 Kg te vervoeren, zonder risico op beschadiging van machine of platform. De uitgebreide verstelmogelijkheden moeten het mogelijk maken om de spuitlans op de juiste hoogte en hoek te brengen, exact de positie voor de opening in de bewaarschuur. Ook van belang is de stabiliteit tijdens het gebruik van de Nebulizer Agro. Deze kent een rustige loop zonder grote trillingen, maar door het gewicht op een hogere positie, is stabiliteit met rem van groot belang. Naar keuze 4 of 2 wielen, dan met 2 steunpoten en rubberen voet, deze zorgen samen met de luchtvrije chemproof banden voor een stabiel geheel. De keuze voor R.V.S. als bouwmateriaal is het gevolg van de vele proeven met de producten. Grote verschillen in producten en hun eigenschappen vragen een ruime weerstand tegen inwerking van het product. Dit is ook belangrijk voor de overige onderdelen als de velgen, banden en het olievrije verstelmechanisme. Daarnaast is het van belang dat het  eenvoudig te reinigen is met hoge of lage druk, zonder beschadiging van het mechaniek. 

De compacte afmeting is mogelijk geworden door de delen voor bediening afneembaar te maken. Op deze wijze is het platform makkelijk te plaatsen in een compacte auto, het gewicht is daarbij zeker geen belemmering. De afneembare duwboom heeft niet alleen de functie van het voortbewegen, maar past met het uiteinde exact in de koker voor de hoogteverstelling. Door vervolgens de stang te verdraaien via het L-profiel  handvat is de hoog/laag verstelling zeer nauwkeurig te regelen. Door de uitgekiende constructie blijft de machine gedurende het verstellen, onder gelijke hoek staan. Wanneer er geen ruimte genoeg beschikbaar is, kan de lange duwboom afgenomen worden, en een korte versie met D-model handvat geplaatst, waarbij het draaien makkelijk met 1 hand gedaan kan worden. 

De stabiele constructie van het frame welke de machine draagt, zorgt er samen met de handrem voor, dat deze ook tijdens alle verstellingen, vast op de plaats bijft staan.  Naast de hoog/laag verstelling is er ook een kantelverstelling die de machine zowel voorover, als achterover kan laten kantelen. Deze is noodzakelijk daar de openingen in de schuren het liefst zo klein mogelijk gemaakt worden, 20 mm is voor de machine genoeg, maar de dikte van de wanden kunnen soms wel 30 cm zijn. De spuitlans moet er dan nauwkeurig en rechtstandig doorheen kunnen, om de Nozzle op de juiste plaats in de luchtstroom te brengen. Door de stabiliteit is werken op hoogte geen enkel probleem. We plaatsen de Nebulizer Agro met de Transporter op een  Europallet, en de vele verstelmogelijkheden doen de rest. Na vele proeven zijn we uiteindelijk tevreden met het resultaat, de Nebulizer Agro heeft met de H.I.N.T. een passende transportoplossing gekregen. 

De HINT voldoet aan de eisen voor Deelgebruik.
Belangrijk is bedieningsgemak, eenvoudig te reinigen en een slijtvaste bouwkwaliteit.
Onbeperkte levensduur bij normaal gebruik, en volledig te recyclen. Circulair Ontwerp.

Voor alle Technische specificatie’s,  zie de pagina SPECS.