Servatech

SDG-wiel
ce
Op deze foto de HINT in een moeilijk bereikbare hoek, iets omhoog, voorover en toch in balans dankzij de plaatsing van de steunpoten. Hier met lange lans voor Nozzle. pic@servatechlocd2022
H.I.N.T. zonder geplaatste Nebulizer* De gehele constructie is van robuust R.V.S . Pict2022@servatec-hint.

             SluysTechniek heeft als innovatieve ontwerper van de Nebulizer* ook een transportmiddel voor deze machine vormgegeven. 

De H.I.N.T.

High Tech Nebulizer Transporter*

Deze in R.V.S. uitgevoerde constructie maakt het mogelijk om met 1 persoon de gehele toepassing te realiseren.

Er zijn vele mogelijkheden om een compacte machine te transporteren. De pallet is daarvoor de meest gebruikte manier, maar voor de verplaatsing is er dan een palletkar of heftruck nodig. Beide zijn bij ons in gebruik en kennen voor en nadelen. We hebben gedurende vele proeven met allerlei transportmiddelen, ervaren dat de nadelen te groot zijn. De Nebulizer* heeft een compacte afmeting en het zou niet juist zijn om een groot, log vervoermiddel te gebruiken. Daarbij heeft de ontwerper veel moeite gedaan om het gewicht van de machine te beperken tot 35 Kg. Te weinig om een heftruck te gebruiken, maar te veel om bv 10 meter geheel zonder risico te verplaatsen. Om bij de eigen aardappelschuur te komen zou het voldoende kunnen zijn om er een set wielen onder te maken, maar rolbaar is nog niet werkbaar. 

Sluys Techniek is specialist in het oplossen van technische vraagstukken, en heeft de opdracht gekregen om voor ‘haar’ Nebulizer* een gelijkwaardig duurzame en multifunctionele transportoplossing te construeren.

Het uitgangspunt voor de constructie was om voor de Nebulizer* een solide en mechanisch bedienbaar platform te maken. Eenvoudig door een enkel persoon te bedienen, en rijdbaar over afstanden zoals die vanuit een auto tot bij een aardappelschuur. Daarbij moet het platform geschikt zijn om over de gebruikelijke oneffenheden van een  boerenerf, een gewicht van 35 Kg te vervoeren, zonder risico op beschadiging van machine of platform. De uitgebreide verstelmogelijkheden moeten het mogelijk maken om de spuitlans op de juiste hoogte en hoek te brengen, exact de positie voor de opening in de bewaarschuur. Ook van belang is de stabiliteit tijden het gebruik van de Nebulizer*. Deze kent een rustige loop zonder grote trillingen, maar door het gewicht op een hogere positie, is stabiliteit van groot belang. Twee met rubber voet uitgevoerde steunpoten, zorgen samen met de luchtvrije banden voor een stabiel geheel. De keuze voor R.V.S. als bouwmateriaal is het gevolg van de vele proeven met de producten. Grote verschillen in producten en hun eigenschappen vragen een ruime weerstand tegen inwerking van het product. Dit is ook belangrijk voor de overige onderdelen als de velgen, banden en het olievrije verstelmechanisme. Daarnaast is het van belang dat het  eenvoudig te reinigen is met hoge of lage druk, zonder beschadiging van het mechaniek. 

De compacte afmeting is mogelijk geworden door de delen voor bediening afneembaar te maken. Op deze wijze is het platform makkelijk te plaatsen in een compacte auto, het gewicht is daarbij zeker geen belemmering. De afneembare duwboom heeft niet alleen de functie van het voortbewegen, maar past met het uiteinde exact in de koker voor de hoogteverstelling. Door vervolgens de stang te verdraaien via het L-profiel  handvat is de hoog/laag verstelling zeer nauwkeurig te regelen. Door de uitgekiende constructie blijft de machine gedurende het verstellen, op gelijke positie staan. Wanneer er geen ruimte genoeg beschikbaar is, kan de lange duwboom afgenomen worden, en een korte versie met D-model handvat geplaatst, waarbij het draaien makkelijk met 1 hand gedaan kan worden.

De stabiele constructie van het frame welke de machine draagt, zorgt ervoor dat deze ook tijdens alle verstellingen, vast op de plaats bijft staan.  Naast de hoog/laag verstelling is er ook een kantelverstelling die de machine zowel voorover, als achterover kan laten kantelen. Deze is noodzakelijk daar de openingen in de schuren het liefst zo klein mogelijk gemaakt worden, 20 mm is voor de machine genoeg, maar de dikte van de wanden kunnen soms wel 30 cm zijn. De spuitlans moet er dan nauwkeurig en rechtstandig doorheen kunnen, om de Nozzle op de juiste plaats in de luchtstroom te brengen. Na vele proeven zijn we uiteindelijk tevreden met het resultaat, de Nebulizer* heeft met de H.I.N.T. een passende transportoplossing gekregen. 

De HINT voldoet aan de eisen voor Deelgebruik.
Belangrijk is bedieningsgemak, eenvoudig te reinigen en een slijtvaste bouwkwaliteit.
Onbeperkte levensduur bij normaal gebruik, en volledig te recyclen. Circulair Ontwerp.

Voor alle Technische specificatie’s,  zie de pagina SPECS.