Servatech

SDG-wiel
ce

Technische gegevens Nebulizer Agro

Afmeting – alles in mm ;  Lengte x Breedte x Hoogte  830 x 350 x 380 inclusief 250 van spuitlans. Gewicht in Kg  35. Verplaatsbaar door middel van stevige bovenop geplaatste handvaten. Door de compacte afmeting van de in lengte variabele spuitlans, is, met gemonteerde Nozzle, een opening van slechts 20 mm voldoende.

Werking – Het toepassen van Kiemremmingsmiddelen in Aardappelbewaarplaatsen. Efficient en veilig energiebeheer door werkingsprincipe van verdamping zonder toevoeging van lucht of perslucht. Het kostbare middel blijft op deze wijze binnen de bewaarplaats. Maximaal gebruik van de bestaande ventilatie capaciteit door een kleine, 20 mm doorvoeropening. Innovatief dubbel beveiligd verwarmingssysteem met gescheiden vloeistof-transport. Geen brandgevaar of schadelijke roetvorming mogelijk. (!) Benodigde spanning 230 V, 10,2 A.  Het standaard aanwezige stopcontact is ruim voldoende. Eletriciteitsverbruik ;  2350 W Maximaal, bij 300°C uitgangstemperatuur, en een werkdruk van 150 Bar. Door de krachtige aanzuiging is de storingsvrije opvoer-hoogte max. 6 Meter. Dit geeft flexibiliteit voor het werken op hoogte, en heeft geen invloed op de vernevelcapaciteit. Door deze bijzondere eigenschappen heeft de Nebulizer Agro het hoge rendement !

Bediening –  Eenvoud en gebruiksgemak zijn belangrijke kenmerken voor een veilige bediening ; Grote drukknoppen, 1 voor ‘aan’ in het groen met knipperfunctie tijdens verwarmen, en 1 voor ‘uit’ in het rood met automatische terugloopfunctie, voorkomen bedienfouten. 2 Grote draaiknoppen met traploze instelling voor de Temperatuur, van 0°C tot 300°C, alsmede voor de Druk, van 50 tot 150 Bar, beide nauwkeurig weergegeven op ernaast geplaatste digitale displays. Tevens is het dashboard voorzien van een urenteller voor de correcte registratie van eventueel deelgebruik. Uitschakelbaar Akoestisch Alarm van Max. 105 db geeft signalering op afstand van, te hoge temperatuur, voor afwijken van ingestelde drukwaarde en, wanneer de vloeistof in de Can met het middel, het laagste nivo bereikt heeft.             Minimaal onderhoud, geen verplichte schoonmaak, 1.4 Sight® en Argos® proof.             

De Canbase (standaard meegeleverd) is een stabiele standaard voor de jerrycan met het middel. Deze plaatst de Can in een hoek, waardoor het laatste restant vloeistof bereikbaar is. Efficiente aanzuiging ; de Can met het kostbare middel, gaat via een fijn aanzuigfilter tot de laatste druppel leeg !

Tijdens de vele praktijkproeven is gebleken dat de Nebulizer Agro een aangenaam stil geluidsnivo heeft, waarbij men goed moest luisteren om de werking te horen !   

Capaciteiten van de Nebulizer* Gemeten waarde met gebruik van het middel Argos® Producent UPL®

Overzichtschema van nummer Nozzle met ingestelde waarden en opbrengst in Liter per Uur.

De 4 Nozzle’s behoren in bovenstaande maten tot de standaarduitrusting. Eenvoudige wisseling en ter bescherming verpakt in cassette.

CE keurmerk, nummer 36601, is conform Machinerichtlijn 2006/42/00, en EMC 2014/30/EG.

De afgegeven klasse is   NEN/EN/ISO 12100 : 1210nl –  NEN/EN/809 1998+A1 : 2009.

NEN/EN/ISO 14120 : 2015        NEN/EN/IEC 60204 – 1 : 2018

Testgegevens Werking Functie Uitvoering en Druppelmeting  bij W.U.R. Agrolab Wageningen, sectie Agrosystems. Uitvoering door Dr. H.J.  Holterman, Sientist Agro.

Gebruikte vloeistof ged.water. Ingestelde waarden, Temperatuur 300*C, en Werkdruk 150 bar.

Door 2 laserstralen elkaar te laten kruisen is het mogelijk de afmeting van de druppels te meten.  Afstand Nozzle tot laser : 38 cm. Met het  menselijk oog kunnen we voorwerpen waarnemen, als deze groter zijn dan ongeveer 40 µm. Dat is de dikte van een dun haartje. In mm uitgedrukt is dat 0,040 mm. 1 µm (micron) is 0.001 mm.       

→ 10 % van alle druppels kennen een gemeten waarde van 3,2 µm tot 7 µm. Of 0.0032  tot 0.007 mm.     → 80 % van alle druppels kennen een  gemeten waarde van 7 µm tot 33 µm. Of 0.007  tot 0,033 mm.  → 10 % van alle druppels kennen een gemeten waarde vanaf 33 µm  Of  vanaf 0.033 mm

Technische gegevens H.I.N.T.  High Tech Nebulizer Transporter  ;                                                                Afmeting in mm ; Lengte x Breedte x Hoogte 1020 x 690 x 340.   Gewicht 15 Kg. Eenvoudig afneembare bedienstang met L vormige handgreep om Transporter te verplaatsen, en voor hoog/laag verstelling. Lengte 1400mm. Deze Transporter is speciaal ontwikkelt voor het gebruik van de Nebulizer*. Door een uitstekende gewichtsverdeling is deze op veilige wijze en met 1 persoon te hanteren. Het robuust RVS uitgevoerde mechaniek is multifunctioneel verstelbaar in hoogte en kantelhoek. Luchtloze banden maken het verplaatsen over elk terrein mogelijk en door de torderende werking van het mechanisme worden schokken opgevangen. Door deze solide basis en de vele verstelmogelijkheden kan de Nebulizer* elke opening bereiken. Tijdens de werking van de machine zorgt een rem ervoor om deze op de juiste plaats te stabiliseren voor een veilige bediening. 

Door de hoge prijzen van de kiemremmingsmiddelen, zijn we tot het uiterste gegaan om gehele proces zo efficiënt mogelijk te maken. Om verliezen te voorkomen is er een CanBase ontwikkelt, die de basis vormt voor de can met het middel. Door deze onder een vaste hoek te plaatsen, maken we gebruik van de mogelijkheid om het laagste nivo te bereiken. Door de krachtige aanzuiging met het filter gaat er zo geen druppel verloren.

Circulair Ontwerp.

 Servatech BV heeft bij haar producten de Circulaire Economie als uitgangspunt. Bij dit systeem worden geen eindige grondstoffen verbruikt. Alle gebruikte materialen kunnen aan het einde van de verwachte levensduur van 30 jaar, opnieuw worden gebruikt.

Foto boven : Roet is het gevolg van te hoge temperaturen. Een machine waarin als gevolg van haar werking roetvorming achterblijft, produceert ook roet tijdens haar toediening. In dit geval komt het kostbare middel als gevaarlijk afval in de bewaarplaats. pics@servatech.freepic
Foto boven : Bij de bouw van de Nebulizer Agro komen Innovatieve techniek en fijn mechanica samen. Bijzonder door de tweevoudig beveiligde doorstroomverwarming. Energiezuinig en geluidsarm vloeistoftransport met unieke brandbeveiliging. pics@servatech2021.
Foto boven : HINT met Nebulizer Agro in de praktijk. Ingesteld op exact de juiste hoogte. Nozzle met lans door slechts 20mm kleine opening in drukkamer geplaatst. Verdamping van het zuivere middel. Het krachtige ventilatiesysteem van deze moderne bewaarplaats zorgt voor efficiente circulatie. pic@servatech2022evdh
Foto boven : Nebulizer Agro tijdens Druppelmeting in WUR Wageningen. Het AgroLab test deze door laserstralen elkaar te laten kruisen. Digitale displays met weergave van Temperatuur (bovenste) en Druk (onderste) pic@servatech2022wurlab.
Foto boven : De CanBase. Efficientie als Standaard. De krachtige aanzuiging gaat via een fijnmazig filter. Door deze in het laagste punt van de can te plaatsen, gaat er geen druppel van het kostbare middel verloren. pic@servatech2022canbase
Foto boven : Voor de eerste toediening kunnen we de meest optimale positie bepalen van de opening in de bewaarplaats. Het doel is om maximaal gebruik te maken van de ventilatiecapaciteit. Daarvoor moet de Nozzle op de juiste plaats worden gebracht. pic@sevatech2021ds
Sustainable Development Goals voor de Nebulizer Agro Belangrijke doelen bij de ontwikkeling zijn : Nr. 3 - Gezonde voeding. Nr. 7 - Zeer laag energieverbruik. Nr.9 - Innovatief ontwerp. Nr. 12 - Verantwoorde productie. Nr. 13 - Milieuvriendelijk. Nr.17 - Bevorderen deelgebruik.